I boken "Wild Food" tar Ray Mears oss med på en reise tilbake til våre forfedres tid, for omtrent ti tusen år siden, før jordbruket forandret måten vi skaffer mat på. Mears har tilbrakt år med å reise rundt i verden, og har i sine observasjoner lært hvordan urfolk lever av det naturen har å tilby. Han har ofte blitt frustrert over mangelen på kunnskap om hva våre egne forfedre spiste daglig, hvordan de samlet kalorier med varierende kosthold gjennom året, og hvilke matvarer som var deres basisføde. Hva er historien bak deres inntak av vitaminer? Hvordan sikret de at kroppen fikk den nødvendige variasjonen? Gjennom en kombinasjon av dyp kjennskap til landskapet og forskning utført i samarbeid med arkeobotanist Gordon Hillman, avdekker Mears mange nye og ofte overraskende sider ved matforsyningene fra denne epoken. Boken gir oss muligheten til å oppdage at mange av de samme matressursene fortsatt er tilgjengelige for oss i dag, hvis vi bare vet hvor vi skal lete. "Wild Food" er mer enn bare en kulinarisk reise; det er en invitasjon til å gjennoppdage den glemte kunsten å leve i harmoni med naturen.