The Book On Pie er en omfattende håndbok skrevet av Erin Jeanne McDowell, en bidragsyter for New York Times og en dyktig matstylist. Denne boken samler alt du trenger å vite om å lage perfekte paier. Den begynner med grunnleggende teknikker, inkludert fremgangsmåter for å lage pai-deig som gir ekstra sprø skorper, informasjon om oppbevaring og frysing, samt konvertering av oppskriftstørrelser. I tillegg får du eksperttips for dekorering og styling av dine paier. Deretter dykker boken ned i oppskrifter for ulike typer paier: frukttærter, vaniljekrem, fløte, chiffon, kalde oppskrifter, salte alternativer og minipaier. Her finner du alt fra klassikere som eplepai og gresskarpai, til mer inspirerte oppskrifter som bursdagskakepai og karamelisert svinepai med chili og stjerneløk. Erin gir også forslag til passende pai-deiger og topping for hver oppskrift, slik at du kan tilpasse paiene uendelig: Bland og match gresskarpai-deig med en mørk sjokoladeglasur for gresskarpaien, eller bruk sjalottløk- og smørdeigen for Croque Madame Pielets. Mulighetene er uendelige.