I en tid preget av en voksende interesse for gastronomi og drikke, er det oppstått et urovekkende fenomen: kelnerens status er i fritt fall, og yrkesstoltheten i serveringsbransjen har fått et markant tilbakeslag. "Hvem drepte kelneren?" inviterer leseren til å utforske de skjulte realitetene bak glansen av luksushoteller, Michelin-restauranter og de kjære nabolagskafeene. Forfatter Andreas Tharaldsen tar oss med på en reise gjennom restaurantens historie, der vi møter både snobbete servitører og realities i hverdagen som disse viktige yrkesutøverne må navigere. Hvordan kunne den gang så anerkjente servitøren, som en gang var stjernen på restaurantscenen, bli redusert til en lavtlønnet tjener, ofte i skyggen av kokkene? I denne boka reises spørsmålene som utfordrer vår oppfatning av servering, og kaster lys over kampen for å gjenopprette kelnerens heder og verdighet. Det er et litterært forsvar for håndverket og en appell om å anerkjenne viktigheten av de som serverer. Er det noen som står bak selve likvideringen av kelnerens rolle? Boken er et nødvendig manifest for å gjenopprette balansen i restaurantverdenen.