I takt med globaliseringen har kulturelle uttrykksformer blitt stadig mer løsrevet fra sine opprinnelsessteder. I dag lever vi i en hyperkulturell tidsalder, der forskjellen mellom innfødt og fremmed, nær og fjern, det velkjente og det eksotiske er blitt visket ut. Heterogene kulturelle innhold kombineres side om side, lik den frittstående fusjonsmaten som benytter seg av et bredt spekter av krydder, ingredienser og tilberedningsmetoder fra det hyperkulturelle mangfoldet. Kultur har blitt uavhengig, ubegrenset og uavbrutt: en hyperkultur preget av intense hybridiseringer, fusjoner og sambruk. I dag er vi alle blitt hyperkulturelle turister, selv i vår egen kultur, som vi kanskje ikke engang tilhører lenger. Hyperkulturelle turister beveger seg i et hyperspace av hendelser, et rom dedikert til kulturell sightseeing. De opplever kultur som en form for cul-tour, der tradisjonelle forståelser av identitet og kultur stadig omformes og utvides. Boken drar paralleller til tenkere som Hegel, Heidegger, Bauman og Homi Bhabha for å utforske de karakteristiske trekkene ved denne fascinerende utviklingen.