I lys av globaliseringen har kulturelle uttrykksformer blitt stadig mer løsrevet fra sine opprinnelsessteder. De sirkulerer nå i et hyperkulturelt domene, der skillet mellom det innfødte og det fremmede, nært og fjernt, kjent og eksotisk har blitt visket ut. Heterogene kulturelle innhold legges side om side, på samme måte som f fusionmat som fritt benytter seg av et bredt spekter av krydder, ingredienser og tilberedningsmetoder fra det hyperkulturelle mangfoldet. Kulturen blir uavgrenset, uhindret og ufarliggjort: en hyperkultur. Dette er en dypt rhizomatisk kultur preget av intens hybridisering, sammensmelting og med-eierskap. I dag har vi alle blitt hyperkulturelle turister, til og med innenfor vår 'egen' kultur, der vi knapt opplever å føle tilhørighet. Hyperkulturelle turister reiser i hyperspace av hendelser, et rom for kulturell sightseeing. De opplever kultur som cul-tour. Boken trekker på tanker fra filosofer som Hegel og Heidegger til Bauman og Homi Bhabha for å utforske disse komplekse dynamikkene.