I boken "In Search Of The Perfect Loaf" tar forfatteren Samuel Fromartz oss med på en fascinerende reise inn i brødets verden. Som journalist fikk han i oppdrag å reise til Frankrike for å lære kunsten å bake brød i en ekte boulangerie. Dette markerte starten på hans lidenskapelige jakt etter å perfeksjonere ikke bare sin egen hjemmelagde baguette, som senere vant prisen for 'Beste Baguette i D.C.', men også å utvide sin kunnskap om brød fra frø til bord. Over de neste fire årene reiste Fromartz rundt i USA og Europa, hvor han mestret ulike typer brød, fra surdeig i California til grov rug i Berlin og landlig hvete i Sør-Frankrike. Underveis møtte han en rekke eksperter, inkludert historikere, møllere, bønder, hvete-genetikere og biokjemikere spesialisert på surdeig. Gjennom sine møter og erfaringer lærer han om brødets historie og fermenteringens vitenskap. Resultatet er en informativ og personlig beretning om brød og baking, beriket med detaljerte oppskrifter, nyttige tips og vakre bilder.