Lao Style Recipes: A Complete Cookbook of Tempting Asian Dish Ideas!
Produktbeskrivelse
Er du interessert i å inkludere laoisk matlaging i oppskriftene du tilbereder hjemme? Frykt ikke, det er enklere enn du kanskje tror! I denne kokeboken vil du oppdage at mange ingredienser er like, og dersom du trenger det, kan du finne lokale alternativer. Laoere er kjent for sin forkjærlighet for krydret mat, dipper og salater. De har en stor glede for ferskvannsfisk, fjørfe og grillet kjøtt. Klissete ris er en viktig del av kostholdet i regionen. Oppskriftene fra Laos skiller seg ut fra mange andre asiatiske retter, selv om de har likhetstrekk med nordøstra Thailand, ettersom disse områdene ligger nært hverandre. De fleste rettene i Laos inneholder urter og grønnsaker, nudler eller ris, samt storfe, svin, kylling eller fisk. Kun de ferskeste tilgjengelige ingrediensene benyttes, og laoiske oppskrifter lages vanligvis fra bunnen av. Retter i Laos serveres ofte i en felles skål, og klissete eller glutinøs ris spises mye mer enn vanlig hvit japansk ris. Det er ikke uvanlig at de tilbereder maten i bambusrør, og de bruker ofte fermentert, krydret fiskeaus og urter som sitrongress og galangal.