Denne boken, revidert og utvidet i oktober 2020, er for deg som elsker te og ønsker å lære mer om denne favorittdrikken. Du vil få innsikt i hvordan og hvorfor grønn, gul, hvit, oolong, svart og pu-erh te alle stammer fra den samme planten, Camellia sinensis. I boken kan du oppdage hvordan teprodusenter, te-teknikere og selve tebladene samarbeider for å utvikle smakene i din favoritt-te. Du vil lære hvorfor noen av de beste teene vokser på skråninger, og at de fleste (men ikke alle) av de høyeste kvalitets teene lages av nedåete knopper - og hva nedåete knopper egentlig er. Boken forklarer også hvorfor vann, bryggetid og temperatur, samt til og med koppen du velger, har betydning for smakene i teen din. Underveis får du innsikt i hvordan nesen, munnen og hjernen din opplever smakene i te, hvordan plantens evolusjonære historie har gjort den til en smakfabrikk vi nyter i dag, og ikke minst hvorfor vi kaller det 'te'. Virginia Utermohlen Lovelace MD er en lege og forsker, samt en entusiastisk te-nerd. Som en anmelder bemerket om hennes første bok: 'Tre grunnleggende teer og hvordan man nyter dem'.