I denne boken, 'The Story of Japanese Tea', presenteres en omfattende utforskning av den japanske te-kulturen, bygget på tolv års aktiv praksis innen te-seremonien. Forfatteren har oppnådd full instruksjon og har tilbrakt to år som ansatt hos en tradisjonell te-handler i hjertet av Uji, hvor han studerte og bestod eksamen til Nihoncha Instructor Association, og dermed fikk sertifisering som anerkjent instruktør. Boken drar også på erfaringer fra jevnlige møter med dyktige teprodusenter og besøk på te-farme, som har gitt verdifulle perspektiver på tebøndenes utfordringer og den avmålt virkelighet rundt teproduksjon og industrien som helhet. Videre har forfatteren i løpet av de siste fire årene viet sitt liv til å avdekke essensen av te ved å kuratere et spesielt utvalg, samt å engasjere seg i dypgående samtaler og intervjuer med teprodusenter for å samle insiderinformasjon. Denne boken gir leserne muligheten til å forstå teens dybde og kompleksitet, med et oppriktig og åpent blikk på bransjen.