Innføring i mikrobiologi av Geir Mathiesen, Arne Tronsmo
Produktbeskrivelse
Mikrobiologi er et spennende fagområde som utforsker livsformer som er usynlige for det blotte øye, inkludert bakterier, arker, virus, sopp og protister. Disse mikroorganismene finnes i ufattelige mengder og i et mangfold av former, og de trives under ekstreme forhold – fra varme kilder til radioaktive områder, samt inni og utenpå mennesker. I 'Innføring i mikrobiologi' får leseren en omfattende og engasjerende innføring i dette fascinerende feltet. Boken tar for seg viktige temaer som de prokaryote og eukaryote celletypene, klassifiseringen av mikroorganismer, samt deres karakteristika. Den undersøker også metabolske prosesser, vekstbetingelser, metoder for bekjempelse av mikroorganismer, mikrobiell genetikk og teknikker brukt i mikrobiologisk forskning. I tillegg får leseren et førsteinntrykk av anvendt, industriell og medisinsk mikrobiologi. Andreutgaven av boken er omfattende oppdatert med ny og relevant kunnskap. Særlig er kapitlene som omhandler virus og molekylærbiologiske metoder blitt betydelig utvidet; med særlig fokus på SARS-CoV-2-viruset og CRISPR/Cas-metoden. Denne læreboken er primært rettet mot bachelorstudenter i mikrobiologi, men den er også nyttig for lærere som ønsker å styrke sin kunnskap, samt for alle som er nysgjerrige på mikrobiologiens forunderlige verden. Den krever ingen forkunnskaper, og gir en klar og lettfattelig innføring i relevante emner innen mikrobiologien.