I boken "Baladi: A Celebration of Food from Land and Sea" gir Joudie Kalla, kjent for sin bestselgende bok "Palestine on a Plate", leserne en dypere innsikt i den palestinske matkulturen, som ofte overses i Midtøsten. Tittelen "Baladi" oversettes til "mitt hjem, mitt land, mitt fedreland," og gjennom denne boken hyller Joudie sin hjemby Palestina ved å presentere et rikt utvalg av fargerike og smakfulle retter. Palestina er et land preget av varierende sesonger og landskap, noe som gir et helt unikt mangfold av ingredienser. Joudie Kalla tilnærmer seg matlaging med en fleksibel stil, der hun trekker på inspirasjon fra sitt hjemland for å skape nye retter, samtidig som hun gir et moderne preg til tradisjonelle oppskrifter. "Baladi" omtaler oppskrifter basert på geografiske områder, inkludert retter fra land, hav, marker og frukthager. Nordisk smak kan oppleves gjennom retter som Daoud Basha (lammeboller i tamarind- og tomatsaus), khubzet za'atar (za'atar-krydrete brioche-snurrer), og samak makli bil camun (fritert fisk med squash). Gled deg til en kulinarisk reise gjennom de fantastiske smakene i Palestina.