«Granateple og artisjokk» er en inspirerende kokebok av fotografer og matforfatter Saghar Setareh, som tar leserne med på en kulinarisk reise gjennom ulike kulturer og tradisjoner. Boken utforsker hvordan ingredienser og oppskrifter, som ikke er bundet av grenser, deles og forvandles gjennom immigranterfaringer. Da Saghar flyttet fra Iran til Italia som 22-åring, ble hun dypt fascinert av den rike matkulturen i sitt nye hjemland. Dette skapte en nyfikenhet for mattradisjonene fra hennes egen bakgrunn og de omkringliggende områdene i Levanten og Øst-Middelhavet. «Granateple og artisjokk» er ikke bare en kokebok, men også en personlig fortelling om Saghar's kulinariske reise fra Iran til Italia. Gjennom sine refleksjoner avdekker hun de mange parallellene mellom matkulturene i Midtøsten og Middelhavet, samtidig som hun presenterer mer enn 80 oppskrifter som feirer de deilige rettene fra disse regionene. Boken er delt inn i tre seksjoner som representerer stoppene på Saghar’s kulinariske ‘road trip’: Iran, Mellomlandet, og Italia. Hver seksjon gir et innblikk i den unike samlede kulturen av ingredienser og tradisjoner, og inviterer leserne til å oppdage og nyte mangfoldet av smaker som binder klassisk iransk og italiensk mat sammen. Dette er en bok både for matelskere og for de som ønsker å utforske historiene som ligger bak hver bit.