Ved hennes bortgang i 2007 anerkjente New York Times at Eva Crane skrev noen av de mest betydningsfulle bøkene om bier og birøkt. "A Book of Honey" er et av hennes banebrytende verk som må være på hyllene til alle som virkelig ønsker å forstå honning. Boken gir en grundig beskrivelse av hvordan og hvorfor bier produserer honning, i tillegg til å detaljere innholdet og egenskapene til honningen. Den inneholder også et kapittel om bruken av honning i matlaging, samt informasjon om produksjon av mjød, medisinske behandlinger og kosmetikk. Eva tar leseren med på en reise gjennom honningens historie, fra utviklingen av planter og bier, til hvordan mennesker har høstet honning de siste 10 000 årene, inkludert dens religiøse betydning og tro. Med et omfattende datagrunnlag av informasjon for å lette videre studier, er denne boken en uunnværlig lesning for både lærere og studenter. Det er verdt å merke seg at Evas kommentarer i slutten av forordet refererer til den opprinnelige omslaget, som nå er blitt erstattet i denne reutgaven fra 2019.