Introducing the Sociology of Food and Eating av Anne (SOAS University of London UK) Murcott
Produktbeskrivelse
Boken 'Introducing the Sociology of Food and Eating' av Anne Murcott gir studentene verktøyene de trenger for å analysere og tenke kritisk rundt moderne mattemaer. Denne læreboken fungerer ikke bare som en grundig introduksjon til sosiologi av mat og måltider, men også som en innføring i sosiologifaget generelt. Hvert kapittel tar utgangspunkt i en 'selvfølgelighet' om mat som studentene ofte møter i hverdagen eller via massemediene. Temaene spenner over alt fra familiesammenkomster og etniske retter til matlagingsferdigheter, bekvemmelighetsmat, restaurantbesøk, matsvinn og 'overpakking'. Murcott demonstrerer hvordan systematisk akademisk forskning kan hjelpe studenter med å gå utover 'konvensjonell visdom' for å utforske sosiologiske perspektiver på mat og spising. Sentrale sosiologiske temaer som klasse, kjønn, alder, etnisitet, makt og identitet introduseres, ledsaget av et bredt spekter av eksempler fra hele verden. Ved slutten av boken vil leserne være i stand til å tenke mer kritisk og anvende sosiologiske tilnærminger på spørsmål knyttet til mat og samfunn.