Det nåværende industrielle matsystemet påfører samfunnet enorme økonomiske kostnader. Problemer som feilernæring, sykdommer og miljøforringelse koster triljoner dollar, men ettersom disse kostnadene ikke er synlige i dagligvareprisene, blir de altfor ofte oversett av økonomer og beslutningstakere. "The Economics of Sustainable Food" utforsker de reelle kostnadene knyttet til matproduksjon og presenterer en plan for hvordan vi kan transformere vårt defekte system, og dermed redusere de alvorlige økonomiske og menneskelige børene. Nøkkelen ligger i kløktige makroøkonomiske politikker som tar oss mot regenerativt landbruk og bærekraftige, sunne kosthold. Bokens tverrfaglige forfatterteam skisserer detaljerte finans- og handelspolitikker samt strukturelle reformer for å oppnå disse målene. Kapitlene diskuterer strategier som spenner fra skatter og utgifter til utdanning, arbeidsmarked, helsevesen og pensjonsreformer, i tillegg til regulering der markedsinsentiver er lite sannsynlige til å fungere eller til å fungere raskt nok. Forfatterne tar nøye hensyn til de ulike behovene til forskjellige samfunnsgrupper.