I 2007 tok Ivan Orkin, en middelaldrende jødisk mann fra Long Island, et dristig valg. I det matglade og lukkede megabyen Tokyo åpnet han en ramen-restaurant, til tross for at han var en gaijin (utlending) i en kultur svært opptatt av ramen. Først kom kundene ut av nysgjerrighet, men ryktene spredte seg raskt om Ivans håndlagde nudler, rene og komplekse buljonger samt nøye tilberedte toppings. Snart ble Ivan en kjent personlighet – et fast innslag i japanske TV-programmer og ansiktet bak sin egen bestselgende merkevare av instant ramen. Han åpnet en andre restaurant i Tokyo og har nå returnert til New York City for å etablere to filialer i USA. "Ivan Ramen" er i realiteten to bøker i én: en memoir og en kokebok. I disse sidene deler Ivan sin reise fra en vill ungdom til å bli en stjerne i Tokyos restaurantverden. I tillegg til sin inspirerende historie, deler han mer enn førti oppskrifter, inkludert den komplette og detaljerte oppskriften på sin signatur Shio Ramen, samt kreative bruksområder for rester av ramen.