Denne boken er en uunnværlig veiledning til japansk hjemmelaget matlaging, ideell for både erfarne kokker og nybegynnere som lengter etter autentiske japanske smaker. Forfatteren Sonoko Sakai deler sin lidenskap for ekte japansk mat gjennom over 100 nøye utvalgte oppskrifter, hvor hun benytter høykvalitets sesongbaserte ingredienser i enkle tilberedninger. Boken begynner med pantryet, hvor leserne introduseres for de grunnleggende smakene i japansk matlaging, sammen med essensielle oppskrifter som dashi (japansk buljong) og pickles, samt tradisjonelle teknikker som nudellaging og riktig tilberedning av ris. Ved hjelp av disse byggesteinene kan man lage en rekke hverdagsretter som Grillet Onigiri (risboller) og Japansk Kylling Curry. Videre utvides boken gjennom en utforskning av retter som er organisert etter frokost, grønnsaker og korn, kjøtt, fisk, nudler, dumplings, og smakfulle pannekaker, samt søtsaker og drikker. Den inneholder klassiske retter som Kenchin-jiru (kraftig grønnsakssuppe med sobagaki-buckwheat dumplings), Temaki Zushi (sushi-håndruller) og Oden.