Boken 'Traditional Chinese Medicine Food Cures' av Melissa Carr tar for seg mat, ernæring og kostholdsrekommendasjoner fra perspektivet til tradisjonell kinesisk medisin (TKM). Den gir både praktikere og deres pasienter verktøy til å navigere gjennom et landskap preget av motstridende kostholdsråd. Dette verket er utformet for å kunne møte leserne der de er, slik at praktikerne kan tilby rette tjenester og støtte. Boken er også lett tilgjengelig for pasienter, slik at de selv kan benytte den i sitt eget helsearbeid og kostholdsendringer. Dr. Melissa Carr presenterer en moderne tilnærming til ernæring basert på TKM’s rike historie med matterapi for å skreddersy helse og velvære. Hun beskriver hvordan TKM systematisk kan vurdere en persons helse, samt hvordan spesifikke matvarer kan påvirke kroppene våre. Leserne får tilgang til et selvvurderingsverktøy for å forstå de fem elementene som er essensielle i TKM-diagnostikk, samt hvordan man kan anvende ernæringsfaglige anbefalinger i henhold til disse elementene. Boken inneholder også grunnleggende innhold og nøkkelpunkter fra vestlig ernæringsrådgivning.