Oppdag den hjertevarmende japanske romanen "The Chibineko Kitchen" av Yuta Takahashi, som utforsker matkulturens helende kraft. Følg Koitogawa-elvens bredde helt til stranden, der en sti av hvite skjell leder deg til den lille og sjarmerende restauranten Chibineko Kitchen. Når Kotoko, bokens hovedperson, ankommer tidlig om morgenen, er hun fortsatt preget av sorgen etter brorens plutselige bortgang. Hun har fått beskjed om at maten servert her vil gi henne muligheten til å gjenoppleve minner med ham, om så bare for en kort stund. I det hun setter seg ned i det koselige, trepanelte rommet, begynner Kai, den unge kokken, å servere rykende ferske skåler med kokt fisk, ris og misosuppe. Mot all forventning har Kai instinktivt valgt akkurat den retten som broren hennes pleide å lage. Når hun tar sin første deilige bit, senker stillheten seg, og luften blir disig . . . "The Chibineko Kitchen" er en bok som gir sjelen næring og trøst, og som minner oss på hva som virkelig betyr noe.