I "Love & Saffron" av Kim Fay får vi en rørende fortelling om to kvinner hvis liv veves sammen gjennom en felles kjærlighet for mat. Historien begynner med unge Joan Bergstrom, som er i ferd med å finne sin stemme som matforfatter i det livlige Los Angeles. Samtidig møter vi den erfarne spaltisten Imogen Fortier, som har etablert seg i et langvarig ekteskap på den sjarmerende Camano Island utenfor Seattle. Når Joan sender et beundrerbrev til Imogen, sammen med en gave av safran og en oppskrift, setter de i gang en reise av kulinarisk utforskning og livsforandrende vennskap. Gjennom deling av oppskrifter og personlige historier, avdekker de glemte smaker og minner. Joans jakt på å lage carne asada åpner dørene til en mer uavhengig tilværelse, mens båndet mellom dem, vokst gjennom brevveksling, gir dem støtte i uventede livsendringer. "Som en middag med venner du ikke vil skal ta slutt" – slik beskriver J. Ryan Stradal denne varme og deilige fortellingen. Boken er en hyllest til vennskap og matens evne til å forene mennesker på tvers av forskjeller.