A History of Food er et klassisk verk som undersøker og feirer menneskets forhold til mat fra de tidligste tidene frem til i dag. Maguelonne Toussaint-Samat tar oss med på en reise gjennom matkulturens utvikling og den sosiale historien knyttet til mat, og utforsker fascinerende, lite kjente sider ved denne historien. Vi får vite at aztekerne koste seg med sjokolade som en drikk blandet med chili og honning, lærer om popcornens opprinnelse hos iroquois-folket, og får innblikk i de potensielle kulinariske og landbruksmessige bruksområdene til lupinfrø. Toussaint-Samat ser også på overgangen fra en plantebasert kosthold til et stadig mer kjøttbasert kosthold, samt forholdet mellom mennesker og hva de spiser, hvordan bestemte matvarer kan påvirke sosial atferd, og samspillet mellom kostholdsvaner og matlagingsmetoder. Denne utvidede utgaven inkluderer et forord av matjournalisten Betty Fussell, som er kjent for bøkene The Story of Corn og Raising Steaks, en ny avsluttende kapittel som dekker nylige utviklinger innen matproduksjon og forbruk globalt, samt oppdaterte opplysninger.