Ernæringsvitenskap er et fragmentert og omstridt felt, preget av raskt skiftende synspunkter på både mindre og større spørsmål som påvirker folkehelsen. I boken "Food and Western Disease" får leseren et spennende rammeverk for å forstå denne disiplinen på en sammenhengende måte. Gjennom en evolusjonær tilnærming vurderes hvordan menneskelig utvikling og sykdommer relaterer seg til kostholdet vi inntar i dag, samt matvaner fra forhistorisk tid. Dette gir en dypere forståelse av sammenhengen mellom kosthold og sykdom i den vestlige verden, og baner vei for grunnleggende kunnskap om hva som kan defineres som et optimalt kosthold for mennesker. Boken tar for seg alle de store sykdommene, inkludert kreft, hjertesykdom, fedme, slag og demens. Den vurderer også fordelene og risikoene knyttet til paleodiäten, samt drøfter viktige temaer som bærekraftig ernæring og spørsmål om sunt kosthold. Dette er en viktig bok som gir verdifulle innsikter i et fascinerende og aktuelt emne.