Boken «Food in a Just World» undersøker hvordan vårt globale system for matproduksjon, distribusjon og konsum er preget av vold, sosial uro og miljømessige konsekvenser, der hver fase av prosessen er avhengig av en form for utnyttelse. Gjennom å belyse de vedvarende strukturene fra europeisk kolonialisme, argumenterer forfatterne for at frøene til motstandskraft, motstand og en inkluderende kulturell gjenoppblomstring allerede kan sees i hverdagslige handlinger fra samfunn over hele verden. Boken roper etter en presserende endring og diskuterer hvordan ekte demokrati vil gi enkeltpersoner og samfunn reell kontroll over beslutningene som påvirker deres liv, spesielt når det gjelder sikring av dette mest grunnleggende menneskelige behovet. Med perspektiver fra forkjempere, aktivister, arbeidere, forskere og beslutningstakere, utforsker Harris og Gibbs matpolitikken i konteksten av kapitalistisk globalisering og klimakrisen, og avdekker kompleksitetene i våre relasjoner til hverandre.