I sin tredje utgave fortsetter den bestselgende boken "Introduction to Human Nutrition" å tilby en helhetlig forståelse av ernæringsvitenskapen. Denne teksten presenterer kjernesynspunktene innen ernæring på en tilgjengelig og lettfattelig måte. Med oppdatert innhold om en rekke emner, fra matens sammensetning og kostholdsreferansestandarder til fytokjemikalier og moderne utfordringer innen global matsikkerhet, tilskynder boken studentene til å tenke kritisk rundt de mange faktorene som påvirker menneskelig ernæring og helseutfall. Boken gir et globalt, tverrfaglig perspektiv på mat og ernæring, samt en grundig gjennomgang av næringsstoffenes ernæring og metabolisme, inkludert proteiner, lipider, karbohydrater samt vitaminer og mineraler. Den tar også for seg nye utviklinger innen funksjonelle matvarer, kosttilskudd og matberikelse, i tillegg til fremtidige utfordringer for forskning og praksis innen ernæring. Videre forklarer den prosessene for fordøyelse, opptak, sirkulasjonstransport og cellulær inntak av næringsstoffer, og viser strukturer og kjennetegn ved disse.