I den sjette utgaven av denne høyt anerkjente læreboken om lipider, har tittelen blitt endret fra 'Lipid Biochemistry' til 'Lipids' for å reflektere sammensmeltningen av biologiske og medisinske vitenskaper. Denne endringen tar hensyn til de stadig mer uklare grensene mellom disse feltene, samt den økende betydningen av lipider i ulike aspekter av vitenskap og teknologi. Bokens hovedmål – å informere studenter og forskere om lipider, å hjelpe lærere og oppmuntre til videre forskning – har forblitt uendret fra tidligere utgaver. Den aktuelle utgaven har vært gjenstand for omfattende omskrivning på grunn av betydelige fremskritt innen lipidvitenskap. To nye forfattere har blitt lagt til for å dekke den nye kunnskapen om gener som koder for proteiner involvert i lipidmetabolisme, samt de mange lipidene som er involvert i cellers signaloverføring. Boken tar også for seg lipiders roller i helse og sykdom, samt nye utviklinger innen bioteknologi som støtter landbruk og industri. En innledende kapittel gir en oversikt over de forskjellige typene lipider som dekkes og hvordan de kan identifiseres.