Boken 'The Practice of Eating' av Alan Warde tilbyr en grundig rekonstruksjon og utvidelse av sociologiske tilnærminger til forståelsen av matforbruk. Warde presenterer innovative metoder for å forklare matvalg, og utvikler nye begreper som kan bidra til å omforme og omorientere våre vanlige oppfatninger om dette temaet. Som en ledende sosiolog innen mat, tar Warde for seg både abstrakte problemstillinger knyttet til teorier om praksis og substansielle analyser av forskjellige aspekter ved måltider. Han viser hvordan teorier om praksis kan utdypes og systematisk anvendes på spisevaner. Boken er delt inn i to deler. Den første delen legger grunnlaget for en praksisteoretisk forståelse av spising, der Warde gjennomgår eksisterende forskning på området, introduserer teorier om praksis og former matspising som et vitenskapelig objekt. I den andre delen utvikles sentrale begreper for analyse av spising som praksis. Her understrekes hvordan begreper som vaner, rutiner, legemliggjøring, repetisjon og konvensjoner kan brukes til å forklare hvordan måltider organiseres og koordineres gjennom generering og reproduksjon av sosiale mønstre.