I 'Wine & Philosophy' deler filosofer, vinkritikere og vinprodusenter sin lidenskap for vin gjennom nøye utformede essays som utforsker vinens dypere mening, natur og betydning. Boken er en del av 'Epicurean Trilogy', som også inkluderer 'Food & Philosophy' og 'Beer & Philosophy'. Essaysene er tematisert og skrevet av både filosofer, vinforfattere og vinprodusenter, og dekker emner som 'Kunst og Kultur av Vin', 'Smaking og Samtaler om Vin', 'Vin og Dens Kritikere', 'Vinens Skjønnhet', 'Vinens Metafysikk', samt 'Politikk og Økonomi i Vin'. Boken er tilgjengelig for et bredt publikum, samtidig som den tar for seg alvorlig filosofisk innhold. Den inkorporerer tradisjonelle filosofiske studier, inkludert språkfilosofi, persepsjonsfilosofi, estetikk, metafysikk, etikk og politisk filosofi. 'Wine & Philosophy' utgjør en utmerket supplerende tekst for enhver guidet tur til Napa Valley eller andre vingårder.