I "Culinary Artistry" tar Dornenburg og Page leserne med på en inspirerende reise inn i den kulinariske kreativiteten. Boken fungerer som en viktig ressurs for alle som ønsker å forstå kunsten bak matlagingens komposisjon, der mat, fantasi og smak møtes. Ved å gjennomføre intervjuer med over 30 av Amerikas mest anerkjente kokker, inkludert Rick Bayless, Daniel Boulud, Gray Kunz, Jean-Louis Palladin, Jeremiah Tower og Alice Waters, avdekker forfatterne hva som kjennetegner 'kulinariske kunstnere.' De utforsker hvordan disse talentfulle kokkene finner inspirasjon og hvordan de omsetter sine ideer til virkelighet på tallerkenen. Gjennom en mengde oppskrifter og minner deler kokkene sine metoder for valg og kombinasjon av ingredienser, og viser hvordan smaker forenes i retter, retter blir til menyer, og menyer skaper en helhetlig kulinarisk opplevelse. For den som tror på kunsten i matlaging, er "Culinary Artistry" en uunnvikelig lesning.