«Le Guide Culinaire» er ansett som den kulinariske bibelen som først kodifiserte fransk mat. Nå er den tilgjengelig i en oppdatert engelsk oversettelse, med forord fra kjente kokker som Heston Blumenthal og Tim Ryan. Da Georges Auguste Escoffier publiserte den første utgaven av «Le Guide Culinaire» i 1903, ble boken umiddelbart en uunnværlig ressurs for alle som ønsket å forstå og mestre fransk matlaging. Mer enn et århundre senere står den fortsatt som en klassisk referanse for profesjonelle kokker. Denne boken inneholder den eneste helt autentiske, ukuttede engelske oversettelsen av Escoffiers mesterverk. Den er oversatt fra den fjerde utgaven fra 1921, og denne reviderte utgaven inkluderer helt nye forord av Heston Blumenthal, eier av den Michelin-stjernede restauranten Fat Duck, samt Tim Ryan, president i Culinary Institute of America. Her finner vi også Escoffiers originale forord, et minneord fra hans barnebarn Pierre, samt mer enn 5 000 oppskrifter presentert i fortellende form for alle de grunnleggende elementene i fransk matlaging.