Boken "Refrigeration Systems and Applications" er en omfattende kilde for studenter, forskere og praktiserende ingeniører som ønsker en dypere forståelse av kjølesystemer og deres anvendelser. Den tar for seg alt fra grunnleggende prinsipper innen termodynamikk til spesifikke anvendelser innen matkjøling i ulike sektorer. Her utforskes energianalyser og eksergy-analyser, samt ytelsesvurderinger gjennom energioverhold og eksergi-effektivitet, i tillegg til relevante koeffisienter for ytelse. Boken presenterer en rekke analysemetoder, modeller, korrelasjoner og prosedyrer, med eksempler og casestudier for å illustrere konseptene. Spesielle kapitler er viet til vurdering av miljømessig innvirkning og studier om bærekraftig utvikling. Dessuten diskuteres viktige nye utviklinger innen feltet, inkludert bidrag fra forfatterens banebrytende forskning. Kjøleteknologi utgjør et tverrfaglig område som kombinerer mekanisk, kjemisk, industriell og matprosesseringsingeniørfag samt kjemi.