For å bli en vellykket sjokolademester kreves det både kunstnerisk sans og øye for design, i tillegg til en solid forståelse av de praktiske ferdighetene i bakeriet. I 'The Art of the Chocolatier' deler den anerkjente konditoren Ewald Notter sin store erfaring fra mer enn 35 år i bransjen, og kombinerer innblikk i både kunstneriske uttrykk og teknikk i denne omfattende guiden til sjokoladearbeid. Boken starter med en grunnleggende oversikt over sjokolade, inkludert informasjon om nødvendig utstyr, ingredienser samt de grunnleggende teknikkene som kreves for å arbeide med denne elskede ingrediensen. Del to tar for seg grunnoppskrifter og dekorasjonsteknikker for små sjokoladegodter, med instruksjoner om alt fra å lage ganache og gianduja, til dekorering av former og skaping av transferark. I del tre lærer Notter bort essensielle teknikker for å lage vakre storskalaprosjekter av sjokolade, inkludert hvordan man lager støttestrukturer og rør, arbeider med modelleringssjokolade, maler, sprøyter og lager sjokoladeblomster – og mye mer.