Kokkeboken "The Professional Chef" er den ultimate følgesvennen på kjøkkenet, utgitt av The Culinary Institute of America, og benyttes av hundrevis av Amerikas fremste kokker. Den oppdaterte 10. utgaven presenterer de nødvendige ferdighetene og kvalitetsstandardene for å mestre kokekunstens grunnleggende prinsipper. Med et friskt og moderne design, inneholder boken forenklede definisjoner og teknikker som er organisert i trinnvise instruksjoner, ideelle for både aspirerende kokker og kulinariske studenter på alle nivåer. I denne 10. utgaven er det gjort revisjoner som tar i bruk moderne plantebaserte ingredienser, i tråd med CIA og Harvard's Menus of Change-initiativ, som fremhever at grønnsaker også kan innta en hovedrolle på tallerkenen. Forfatterne har også slått sammen kapitler om kjøtt- og grønnsakstilberedning, samt oppdatert flere oppskrifter for å inkludere plantebaserte ingredienser, alle testet og revidert i CIA's egen testkjøkken. Kapitlene er reorganisert for å følge CIA's kulinariske grunnprinsipper mer nøye, med nye seksjoner for problemløsning basert på vanlige spørsmål fra klasserommet, for å hjelpe studenter og kokkelærlinger.