Boken «The Sommelier Prep Course» er en uunnværlig ressurs for alle som ønsker å tilegne seg en grunnleggende forståelse av vin, øl og brennevin. Med den økende populariteten rundt alkoholholdige drikker, er det få bøker som presenterer dette emnet på en tilgjengelig måte samtidig som de inneholder pedagogiske verktøy for undervisning. Denne boken skiller seg ut ved å tilby en helhetlig tilnærming som også er relevant for studenter innen gjestetjeneste, ettersom den ikke bare fokuserer på vin, men også omfatter øl og brennevin. Etter å ha lest boken vil leserne være godt forberedt til å ta introduksjonssertifiseringene hos Court of Master Sommeliers, International Sommelier Guild og Society of Wine Educators, og oppnå en sertifisering på første nivå. Boken er inndelt i fem deler, der Gibson belyser hvert drue- og øltype, samt brennevinene. Han presenterer også en grundig historikk for hver drikkevare, produksjonsmetoder, ulike varianter og stiler, i tillegg til hvordan man kan pare disse med matretter. Av særlig betydning er hans dekning av kostnad, prissetting, markedsføring, lagring av vin samt utvikling av en balansert vinkart og riktig serveringsteknikk.