Oppdag hvordan du kan leve et lykkeligere og sunnere liv ved å finne den riktige balansen av omega-fettsyrer i kostholdet ditt. Omega-3 og omega-6 fettsyrer er essensielle for menneskets ernæring. I 'Omega Balance' tar den anerkjente forskeren Anthony J. Hulbert for seg hvordan forholdet mellom disse fettsyrene i menneskets matinntak har endret seg de siste femti årene, samt de alvorlige negative helsekonsekvensene som denne ubalansen har medført. Ubalanse i omega-fettsyrer har vist seg å bidra til økte forekomster av fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, samt allergier, astma og en rekke andre inflammatoriske sykdommer. Den rette omega-balansen er også avgjørende for normal hjernefunksjon, og en feilbalansert inntak av disse fettsyrene er knyttet til depresjon, humørforstyrrelser og nevrodegenerative sykdommer. Hulbert tilbyr omfattende informasjon om omega-balansen i forskjellige matvarer og diskuterer fascinerende detaljer om menneskets evolusjon, kostholdsendringer gjennom historien og hvordan kosten påvirker menneskelig utvikling.