I motsetning til andre sanser har luktesansen lenge blitt ansett som for flyktig og udefinerbar for tradisjonell historisk forskning. Holly Dugan utfordrer denne oppfatningen og argumenterer for at det finnes rike beretninger som dokumenterer hvordan menn og kvinner produserte, konsumerte og representerte parfymer, samt deres kortvarige virkninger. I denne boken dykker Dugan dypt ned i det kulturelle arkivet av olfaksjon for å utforske hva luktesansen kan avsløre om hverdagslivet i tidlig moderne England. Dugan undersøker seks betydningsfulle dufter – røkelse, rose, sassafras, rosmarin, ambergris og jasmin – og kobler disse luktene til de unike rommene de tilhørte, som kirker, hoff, kontaktsoner, hjem rammet av pest, luksusmarkeder og nytelseshager. Hun utforsker også objektene som ble brukt til å spre dem. Denne originale tilnærmingen gir en sjelden mulighet til å studere hvordan tidlig moderne menn og kvinner forhandlet med omgivelsene i sine dagligliv og den viktige rollen lukten spilte i deres daglige handlinger. Dugan definerer parfyme bredt og inkluderer krydder, blomster og urter.