Har du noen gang drømt om å få servert en deilig hverdagsmiddag laget av en mesterkokk? Den anerkjente restauranten Smalhans i Oslo har over flere år begeistret byens innbyggere med et gjennomtenkt konsept: Hver kveld rydder de bordene i restauranten og tilbyr smakfull og rimelig husmannskost til både familier og byboere. Kokken som står bak denne inspirerende ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten ble åpnet i 2012 frem til hun tragisk døde av kreft i en alder av 29 år i 2016. I løpet av sine fire år ved Smalhans skapte Karla over tusen hverdagsmiddager, alltid til glede for sine sultne gjester. Denne boken samler de hundre beste oppskriftene fra hennes imponerende repertoar, og resultatet er en kokebok som feirer Karlas kulinariske arv. 'Karlas kjøkken' er et unikt prosjekt der elleve av Norges fremste kokker, nære venner og kolleger av Karla, har samarbeidet for å velge ut og tilberede de mest elskede husmannsrettene fra restauranten. Alle inntektene fra boken går til Kokkekarlas legat, opprettet etter hennes bortgang, som blant annet gir stipender til unge, kvinnelige kokker. Dette er mer enn bare en kokebok; det er en hyllest til en inspirerende kvinne og hennes lidenskap for matlaging.