Rethinking Diabetes: What Science Reveals about Diet, Insulin, and Successful Treatments
Produktbeskrivelse
I "Rethinking Diabetes" tar den prisbelønte journalisten og bestselgende forfatteren Gary Taubes oss med på en opplysende reise gjennom historien om diabetesforskning og behandling. I en tid der insulinbehandling har blitt en standardløsning for mange, går Taubes i dybden på fortiden, hvor diabetes i stor grad ble behandlet gjennom kosthold. Fra tidlig fokus på kjøtt og fett til periodisk faste og nesten sultekur, undersøker han hvordan tilnærmingen til diabetes har utviklet seg. Med dagens råd som gir diabetikere rett til et kosthold likt det man finner hos befolkningen for øvrig, reiser Taubes spørsmål ved om personen med diabetes virkelig skal overlates til insulin og blod-sukker senkende medisiner. Han mener at det er rom for debatt om kostholdets rolle i sykdomshåndtering, og at en begrensning av sukker og karbohydrater kan være en viktig del av å leve et fullt og normalt liv, selv med diabetes. Dette er en bok som utfordrer konvensjonell visdom og oppmuntrer leserne til å tenke kritisk om kosthold, insulin og hvordan vi kan håndtere diabetes på en mer helhetlig måte.