The Food of Oaxaca: Recipes and Stories from Mexico's Culinary Capital: A Cookbook
Produktbeskrivelse
Vinner av IACP Cookbook Award: "The Food of Oaxaca" er en banebrytende kokebok som feirer den unike maten og kulturen fra Oaxaca, en av Mexicos mest anerkjente kulinariske hovedsteder. Forfattet av den anerkjente kokken Alejandro Ruiz, med et forord av Enrique Olvera, gir boka et dyptgående innblikk i Oaxacas rikholdige matkultur. Gjennom femti oppskrifter, både tradisjonelle og nyskapende, deles Oaxacas ikoner innen matlaging. Boken er inndelt i tre deler: klassiske retter fra regionen, kystkjøkkenet, samt de rettene som serveres i Ruizes høyt elskede restaurant, Casa Oaxaca. Her finner du oppskrifter på deilige tortillas, tamales, salsas og mole, sammen med Ruizes egne kreasjoner som Andetaco med Coloradito, reker med nopal, favabønner og ertesuppe, samt Oaxacan sjokolademousse. Boken inneholder også interessante essay om retter, ingredienser, kjøkkenverktøy og tradisjoner, samt anbefalinger til hvor man kan spise. En omfattende ordliste hjelper leserne å helt forstå Oaxacas mat, noe som gjør denne boka helt uunnværlig for matlaging hjemme.