Koji Alchemy er en banebrytende bok som setter fokus på det unike gjæret koji, kjent for å frembringe de uimotståelige umami-smakene i soyasaus, miso og mirin, som er essensielle komponenter i japansk matlaging. Utgitt i 2020 og fremhevet som en av de beste bøkene om fermentering av The Independent, tilbyr denne boka en dyptgående innsikt i prosessene, konseptene og oppskriftene knyttet til fermentering med koji. Forfatterne, de anerkjente kokkene Jeremy Umansky og Rich Shih, er pionerer innen bruken av dette kraftfulle ingrediensen og gir leserne tilgang til moderne anvendelser av koji fra hele verden. De introduserer innovative metoder for rask modning av charcuterie, oster og andre fermenterte produkter, og tar kojiens magi til nye høyder. Koji Alchemy inkluderer også et forord av bestselgende forfatter Sandor Katz, kjent for sitt verk 'The Art of Fermentation', samt banebrytende teknikker for kultivering og modning av koji, og omfattende informasjon om nødvendig utstyr.