Denne informative boken om chili gir verdifulle råd om valg av chilisorter, dyrking, samt hvordan man kan bruke dem i matlagning. Med tusenvis av chilisorter tilgjengelig globalt, varierer de fra milde varianter til spektakulært sterke. Hvordan skal man navigere i dette mangfoldet? Forfatterne Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul har her samlet sine 41 favoritter og gir innsikt i hver enkelt. De deler sin kunnskap om chiliens fascinerende historie, botanikken bak planten, metoder for dyrking, innhøsting og oppbevaring, samt hvordan man kan bedømme styrken av forskjellige sorter. Boken inneholder også deilige oppskrifter som lar leserne utforske chilienes rike smaksunivers. Lene Tvedegaard er en av Danmarks mest anerkjente chilieksperter, drevne av sin lidenskap for dyrking av chilier, tomater og krydderurter på Gartneri Toftegaard i Køge. Hun har bidratt med flere bøker innen hagebruk. Gunvor Maria Juul, en matematiker med en dyp interesse for mat- og medisinens historie, samt plantekultur, holder ofte foredrag og kurs om disse temaene. Hun har også skrevet bøkene 'Danmarks ældste kogebog 1616' og 'Klosterplanter'.