Oppdag en herlig samling av laksa og andre trøstende nudelskåler med denne boken, og bli kjent med denne populære retten fra Sørøst-Asia i alle dens variasjoner. Laksa er en deilig nudelsuppe bestående av tykke nudler som svømmer rundt i en varmende buljong, proppfull av friske og aromatiske ingredienser, akkompagnert av fargerike topping som gir både kontrast og tekstur. For de som elsker krydret, men samtidig lettfordøyelig mat, treffer laksa virkelig blinken. Selv om opprinnelsen til denne ofte brennende retten er usikker, stammer den fra Peranakan-kulturen, som finnes i Sørøst-Asia, hvor kinesiske, malaysiske og indonesiske elementer smelter sammen. Derfor finner man alt fra milde 'kinesiske' curryer til syrlige tamarindvarianter i disse oppskriftene. Curry laksa, som oftest refereres til som nudelsuppe, er laget med en basis av kokosmelk og currypaste, og den skiller seg ut med sine kremede og intense smaker, ofte med rikelige mengder fersk chili. På den annen side er Assam laksa en mye lettere versjon laget med en aromatisk buljong.