I møte med en økende global utfordring knyttet til matvareknapphet, presenterer "Sausage of the Future" en innovativ løsning gjennom et enkelt designkonsept. Pølsen, som er en av menneskehetens eldste matvarer, ble i sin tid utviklet for å utnytte dyreproteinet på en effektiv måte, særlig i vanskelige tider. Datering tilbake til 3300 f.Kr. har pølsen etablert seg som en viktig del av vår mattradisjon, med mer enn 470 ulike typer frokostpølser i England alene. I dag, ifølge FNs Mat- og Landbruksorganisasjon (FAO), står vi overfor en alvorlig mangel på proteinkilder, spesielt kjøtt. Overforbruk av animalske produkter er en medvirkende årsak til dette problemet. Kan vi igjen se til pølsen for å løse disse utfordringene ved å redusere kjøttforbruket? Og kan nye ingredienser erstatte kjøttet og bidra til et mer variert kosthold? For å utforske disse spørsmålene har en molekylær gastronomikokk, en mestrene slakter og en designer gått sammen for å undersøke produksjonsteknikker knyttet til pølser. Boken tar leserne med på en reise i både historie og fremtid, der kreativitet og bærekraft står i fokus for å skape en ny generasjon av pølser.