I boken 'Veganske kålhydrater' tar forsker Anette Sams og hennes datter Celine Sams oss med på en reise inn i veganismens verden, der de utforsker hvordan en plantebasert diett kan forbedre både vår helse og miljøet. Anette, som tidligere har utgitt bestselgere som 'Sandheden om sukker' og 'Kålhydrater', bygger sitt budskap på solid biologisk forskning. Boken fremhever betydningen av å øke inntaket av uforarbeidede grønnsaker og helt eliminere animalske produkter fra kostholdet. Celine, som har gjort overgang fra vegetarianisme til veganisme, har gitt Anette et nytt perspektiv på helse og livsvalg. Gjennom 'Veganske kålhydrater' lærer leserne hvordan man kan oppnå stabilt blodsukker og en sunnere kropp ved å prioritere whole foods – mat som er minimal behandlet og næringsrik. Forfatterne forklarer tydelig de negative effektene raffinerte karbohydrater fra pasta, brød og sukker kan ha på kroppen vår, spesielt hos dem med insulinresistens. Med sin grunnleggende tilnærming og dypdykk i kroppens biologi viser de at veien til en sterkere og sunnere kropp ligger i å gjøre grønnsaker til stjernen på tallerkenen.