Mange av oss har gode minner fra den lokkende godteributikken med glinsende, svarte, myke og smidige stenger, unike former og intrikate, treaktige "kvister". Men lakris er mye mer enn bare sukkertøy; den sofistikerte, urtete smaken gjør den til en fantastisk kulinarisk ingrediens også. Utforsk den vidunderlige verdenen av lakris med denne kokeboken som veileder deg gjennom de ulike produktene – røtter, stenger, pulver, sirup og essens – og hva du bør velge. Her finner du fascinerende historie, en guide til de forskjellige produktene fra hele verden, matlagingsråd og både tradisjonelle og moderne oppskrifter som vil appellere selv til de som mener de ikke liker lakris! Lær hvordan du kan lage en overdådig lakriskake, sjokolademuffins med lakris smørkrem, sjokolade-lakriskake, lakrismakroner og lakrisbrownies. Bruk lakris i salte retter – som en glasur til kylling og stekt svinekjøtt, i en distinkt salatdressing, som et sprøtt dryss på fisk, samt i drinker og syltetøy. Boken er prydet med nydelige fotografier som gjør opplevelsen enda mer fristende.