Lismore Castle, som strekker seg over Blackwater Valley, er kjent for sine historiske hager, som regnes som Irlands eldste formelt anlagte hager. Disse hagenes ville skjønnhet tiltrekker seg besøkende, og de gir også økologiske produkter og blomster til slottet. Denne vakre boken, skrevet av Laura Cavendish og William Burlington, hyller deres irske hjem og dykker ned i slottets fascinerende historie og interiør, samtidig som den belyser den rike lokale matkulturen. Boken presenterer en moderne vri på klassiske irske oppskrifter, og gir leserne et innblikk i et av Irlands mest imponerende hus interiør og en kort oversikt over slottets historikk. Med over førti oppskrifter inspirert av lokale råvarer og hagens varierte utvalg, inkludert irsk sodabrød, rødbet-gravadlaks fanget fra Blackwater-elven, samt et utvalg av chutneys og syltetøy, tilbyr denne boken en smakfull reise gjennom de irske sesongene. Oppskriftene, utviklet av slottets huskokk Teena Mahon, følger en 'fra gård til gaffel'-filosofi, og benytter alltid ferske råvarer som er tilgjengelige fra hagen.