The Economics of the Wartime Shortage: A History of British Food Supplies in the Napoleonic War and in World Wars I and II
Produktbeskrivelse
Boken "The Economics of the Wartime Shortage: A History of British Food Supplies in the Napoleonic War and in World Wars I and II" gir en grundig analyse av de økonomiske faktorene som påvirket den britiske matforsyningen under Napoleonskrigen samt de to verdenskrigene. Forfatteren, Mancur Olson Jr., undersøker krigens innvirkning på matmarkedet, herunder effektene av prisreguleringer, rasjonering og statlig inngripen. Boken tar også for seg hvordan teknologi og innovasjon bidro til å øke matproduksjonen og bekjempe mangel på forsyninger. Olson Jr. benytter seg av et bredt spekter av primærkilder, inkludert offisielle dokumenter, aviser og personlige beretninger, for å gi leseren en detaljert og nyansert forståelse av de økonomiske utfordringene britene sto overfor under krigene. "The Economics of the Wartime Shortage" er en uunnvikelig lesning for alle som er interessert i historie om matforsyning, økonomisk historie og krigens innvirkning på samfunnet.