I "Eating Animals" tar Jonathan Safran Foer oss med på en dyptgående reise gjennom de komplekse valg vi står overfor når det gjelder vår diett og våre verdier. Med erfaringer fra sine tenåringsår og studietid, hvor han vekslet mellom å være alteter og vegetarianer, opplever Foer en ny dimensjon til sitt matvalg når han snart skal bli far. Denne overgangen gjør spørsmålene om kosthold mer akutte. For å finne svarene begynner han å utforske fabrikkgårder på natten, dykke ned i minneverdige måltider fra barndommen, og stille grunnleggende spørsmål om moral og etikk rundt mat. Gjennom en briljant sammensmelting av filosofi, litteratur, vitenskap, memoarer og egen etterforskning, analyserer Foer hvordan vi skaper fortellinger - fra folketro til popkultur - som rettferdiggjør våre matkultur og vaner. Han stiller spørsmål ved hvordan disse fortellingene kan føre til en brutal glemsel av den virkelige kosten vi inntar. Med en dyp moralitet, generøsitet og en levende stil, utforsker "Eating Animals" de dype etiske dilemmaene knyttet til vårt forhold til mat, samtidig som han viser frem den kreative gnisten som preger hans tidligere verk, som "Everything is Illuminated" og "Extremely Loud and Incredibly Close."