Vinner av Investigative Food Work Award ved Guild of Food Writers Awards 2023, "The Great Plant-Based Con" av Jayne Buxton kaster nytt lys over den utbredte troen på at plantebasert kosthold er den ultimate løsningen for helse og miljø. Vi hører ofte oppfordringer om å redusere kjøtt- og melkeforbruket, eller til og med eliminere disse matvarene helt fra kostholdet vårt. Men hva om disse budskapene er misvisende eller til og med feilaktige? Hva om å fjerne animalske produkter fra kostholdet vårt faktisk kan utgjøre en alvorlig trussel mot menneskers helse, samtidig som det blir en avledningsmanøver i klimakampen? I denne banebrytende boken påviser Buxton gjennom omfattende forskning og eksperters innsikt at disse ''hva om''-spørsmålene er mer enn bare hypotetiske; de er en realitet. Boken opplyser om hvordan en rekke individer, selskaper og organisasjoner bidrar til denne misoppfatningen, og inviterer leseren til å revurdere de vanligste antagelsene om plantebasert kosthold. Engasjerende og informativ, gir "The Great Plant-Based Con" et friskt perspektiv på hva som virkelig er best for vår helse og planeten.