I boken "The High Speed Blender Cookbook" viser Carolyn Humphries hvordan du kan utnytte en høykapasitets blender til å lage de mest silkeglatte og næringsrike smoothie-drikkene, selv ved bruk av seige og fiberrike rå grønnsaker. Den gir deg også muligheten til raskt å lage og varme opp sunne supper og sauser. Utrolig nok kan du på kort tid lage perfekt frosne iskrem og sorbetter. Boken demonstrerer også hvordan du kan bruke blenderen som en food processor, perfekt for hakking og blanding av ingredienser. Du kan lage alt fra friske, smakfulle salsasauser til hurtig eltet deig, lette og luftige rører, jevnt hakkede blandinger, raske kaker og bakverk, problemfrie krydderpaste og til og med dine egne meltyper. Hvis du ønsker deg et multifunksjonelt kjøkkenapparat som er effektivt og enkelt å rengjøre, er en høykapasitets blender et utmerket valg. Med den kan du raskt lage forfriskende drikker, nærende supper, dipper, smørbare pålegg, omeletter, bakverk, desserter, og egentlig alt du trenger på null komma niks, alt laget med de ferskeste ingredienser og med minimalt med anstrengelse.