Visste du at ti planter står for 80 % av vårt plantebaserte matforsyning? At bananene vi spiser i dag ble standardisert på 1960-tallet til en ensartet sort, og at de nå er truet av en sykdom som kan utrydde dem? I boka "Never Out of Season" av biologist og vitenskapsforfatter Rob Dunn får du et innblikk i hvordan vår matforsyning i økende grad domineres av korporasjoner som optimaliserer prosessene fra frø til butikk. Disse effektiviseringene bidrar til at bananer og kaffe er rimelige, at hvete, ris og storfekjøtt er lett tilgjengelig, men de medfører også at smaken av maten forblir uforandret hver gang vi setter oss ved bordet. Dunn advarer om at maten vi er avhengige av, i realiteten står i fare for å forsvinne ved et lite virus eller skadedyrangrep. Gjennom en rik vev av historiske fakta og vitenskap, sammen med sterke karakterer og scener, formidler Dunn budskapet om å spise slik vi alltid har gjort – lokalt, i sesong og med fokus på å bevare matens kvalitet for menneskeheten. Denne grundig undersøkte og tankevekkende boken er et must for alle som ønsker å forstå fremtiden til vår matproduksjon.